Wędliny na Święta

Nasi klienci podzielili się z nami swoim spostrzeżeniem: zrobienie własnej kiełbasy na święta jest bardzo proste. Wystarczy kupić naszą kiełbasę surową białą, uwędzić ją, sparzyć – i gotowe! Smak ma wyśmienicie domowy – a do tego można się gościom pochwalić, że się samemu uwędziło 🙂 No ale rozumiemy doskonale, że nie każdy ma własną wędzarnię. Dlatego polecamy również kiełbasę domową krótką, kiełbasę własnej roboty, Mistrza Jana, Mazura – każda z nich ma wysoką zawartość mięsa oraz jest doprawiona naturalnymi przyprawami.

Co jeśli nie kiełbasa?

Nie może zabraknąć szynki domowej i schabu domowego – to wyroby, w których znajdą Państwo tylko takie składniki, których używa się, robiąc wędliny w domu. By otrzymać 100 g tych produktów potrzeba aż 112,5 g mięsa wieprzowego! Smak wyselekcjonowanego mięsa podkreślają naturalne przyprawy i wędzenie w tradycyjny sposób.

Polecamy również Wędliny Mościpańskie. I tu wysoka jakość wymaga czasu – ponad dwa tygodnie czekania… Szynka, schab, boczek, karczek i szpek Mościpańskie są peklowane na sucho, dlatego by otrzymać 100 g gotowego wyrobu potrzeba od 111 do 113 g mięsa. Dodatek tradycyjnych, naturalnych przypraw, m.in. jałowca dodaje im jeszcze więcej smaku. Oczywiście wędzimy je w tradycyjnej wędzarni z paleniskiem.

A może spróbować Wędlin Mistrza Jana? Jest i kiełbasa, i szynka z cienką warstewką tłuszczyku, który – jak wiedzą koneserzy – zatrzymuje całą masę smaku i aromatu – i bekon, i pasztet, który zawiera aż 76% mięsa. I koniecznie trzeba skosztować pasztetu z żurawiną  – w małych (230g) opakowaniach, zawierającego 73,9% mięsa.

To tylko niektóre smakołyki z naszej oferty. Wybór należy do Państwa – a nam pozostaje życzyć radosnych, rodzinnych Świąt oraz…. smacznego!