Smakowite święta

Na świąteczny stół (i nie tylko) polecamy wyśmienitą kiełbasę surową białą – podana na gorąco, z cebulką, prosto z piekarnika smakuje najlepiej.

A na zimno, do kanapek i przystawek?

Nie może zabraknąć szynki domowej i schabu domowego – to wyroby, w których znajdą Państwo tylko takie składniki, których używa się, robiąc wędliny w domu. By otrzymać 100 g tych produktów potrzeba aż 112,5 g mięsa wieprzowego! Smak wyselekcjonowanego mięsa podkreślają naturalne przyprawy i wędzenie w tradycyjny sposób.

Polecamy również Wędliny Mościpańskie. I tu wysoka jakość wymaga czasu – ponad dwa tygodnie. Szynka, schab, boczek, karczek i szpek Mościpańskie są peklowane na sucho, dlatego by otrzymać 100 g gotowego wyrobu potrzeba od 111 do 113 g mięsa. Dodatek tradycyjnych, naturalnych przypraw, m.in. jałowca dodaje im jeszcze więcej smaku. Oczywiście wędzimy je w tradycyjnej wędzarni z paleniskiem.

A może spróbować Wędlin Mistrza Jana? Jest i kiełbasa, i szynka z cienką warstewką tłuszczyku, który – jak wiedzą koneserzy – zatrzymuje całą masę smaku i aromatu – i bekon, i pasztet, który zawiera aż 76% mięsa. I koniecznie trzeba skosztować pasztetu z żurawiną  – w małych (230g) opakowaniach, zawierającego 73,9% mięsa.

To tylko niektóre smakołyki z naszej oferty. Wybór należy do Państwa – a nam pozostaje życzyć radosnych, rodzinnych Świąt oraz…. smacznego!